Young Living for First Love of My Essential Oil

Review dari En Husband 🥰

Last year… my wife suddenly tunjuk Young Living essential oil (YL EO) kat aku.. dengan harapan boleh la dia nak beli.

Aku tengok… terus aku cakap… huish… mahai la. Tak yah la.
Mati kat situ aja lah cadangan si isteri….. kesian dia.

Then, one of my client … dlm satu sesi dengan mereka di KL, saja diakongsikan how good YL EO pada aku. Dia ni tidak lah kaya pun. Biasa-biasa aja. Kakitangan kerajaan. Tapi dia beli since EO ni buat dia jarang demam dan selsema.

Dah dua orang pitching aku YL EO ni.

Few weeks after, aku saja pi Farmasi. Waktu PKP ni. Restock bekalan ubat. Sebab aku beli agak banyak, farmasi tu bagi aku free EO (essential oil) mint untuk aku try. Ada sikit je dlm tu. Probably utk 15 titisan. Dia pesan, pi la beli diffuser murah2 kat kedai je.

Aku pun pi la Harvey Norman IOI beli satu. Bawah RM50. Tak ingat berapa. Dan pakai.

Wah, nice.

I like it.

The mint buat udara jadi segar tanpa ada kesan sampingan chemical home perfume yang kadang2 buat aku pening. Hidung pun rasa lawas je. Tak dek langsung sok sek sok sek.

Sebab tu orang kata, dah cuba baru tau.
Since modal kecik, aku cuba lah hahaha.

Afterward, aku pun buat la research sikit2 dan tanya among friends di FB siapa yang buat YL (mesti la kena support member maaa… what friend for kan). Ada few yang response tapi yang paling mantap dan pantas dan friendly is my classmate dulu… Raja Nazihan.

Dia siap guide macam2. Rupanya ada banyak aplikasi EO ni. Bukan sekadar misting…yang pakai di kulit pun ada.. dilute pun ada, orally consume pun ada.

Long story cut short aku amik yang sekali dengan diffuser dia tu. … pengaruh the wifey la.. jimat banyak katanya… kita pun dah suka… ON je la.

Cuma aku tetap la paling suka yang Peppermint tu.

Oh ya… Young Living Essential Oil (EO) Mint ni mmg sedap beb bau dia. Beza dengan yang farmasi tu bagi.

Mudah banding, yang YL mcm bau mint di dlm aiskrim, while yang farmasi tu bagi mcm bau minyak angin sikit. Mmg yang mcm aiskrim tu la yang paling sedap.

Terus aku order botol saiz besar dan bawa ke office pulak… guna dengan diffiser harvey norman tu.. kat rumah pakai yang YL.. sebab lagi comey.

Anyway, sometime aku pakai juga bau2 lain di dlm bilik, terutama waktu kurang sihat. Sebab setiap EO ni ada khasiat yang berbeza2 dan cara aplikasi yang berbeza. Alhamdulillah, kalau sakit kepala tu..without panadol, sakit kepala berkurangan significantly.

Hidung sumbat, pakai mint.. haa… lapang haha. Sebu dada, pakai apa entah… bini aku gabung dua oil, lapang dada.. Honestly, I am impressed.

Okaylah, itu la perkongsian aku pasal EO ni.
Memang barang baik. Cuma premium sikitlah.

Sekiranya mampu, please do yourself a favour… try one. At least yang mint tu.. sedap beb.

Oh ya… kalau nak pasang mist / diffuser tu.. make sure korang off air purifier yang ada ionizer tu ek.. kalau tak ..membazir je.

Kepada siapa yang berminat tu, boleh roger² ahkak ya. 😃

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: